U Sarajevu traže dugoročno rješenje u napadu

Boris Cmiljanić pojačava napad FK Sarajevo · Saznajemo

Edmir Škorić

U Sarajevu razmatraju sve opcije u želji da pronađu idealno rješenje u napadu za nastavak sezone.

Bordo tim želi zadržati stečenu prednost i odbraniti titulu, ali s obzirom na određene promjene i odlaske prije svih Amara Rahmanovića, svjesni su na Koševu da su neophodna i kvalitetna pojačanja.

Trenutno se najviše govori o dovođenju napadača. Spominjala su se razna imena, zvučna i manje zvučna, iskusni 'domaći' i strani napadači, ali još uvijek nije poznato ko će pojačati ofanzivu aktuelnog prvaka BiH.

Međutom, kako saznajemo, rješenje je Boris Cmiljanić, 24-godišnji Crnogorac koji je nastupao ranije za mlade reprezentacije te zemlje, a koji može da igra po stranama i kao centralni napadač. Čini se da je izbor pao na njega i ako ne bude nepredviđenih problema, ubrzo će postati zvanično igrač bh. prvaka.

Radi se o igraču koji je nosio dresove timova kao što su PSV u Nizozemskoj, Huesca i Levante u Španiji, bio je nedavno u Slovanu iz Bratislave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Smatra se izuzetno sposobnim napadačem kojem je nedostajalo malo više prostora za igru u klubovima u kojima je nastupao, ali u Sarajevu bi možda mogao dobiti pravu priliku i mogao bi da se ispostavi kao pravi potez, što bi opet naravno ovisilo o njemu samom i njegovom efikasnošću.

U svakom slučaju, momak koji obećava, u najboljim je igračkim godinama i može da bude neko ko će godinama uveseljavati armiju navijača Sarajeva, koji imaju razloga za zadovoljstvo danas, nakon što je njihov tim s 1:0 pobijedio Levsku, a Bugarima je to bila zadnja provjera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.