Sarajevo golom Harisa Handžića pobijedilo Levski

Prijateljski meč

Sarajevo golom Harisa Handžića pobijedilo Levski

E. Škorić

Sarajevo je u drugom pripremnom meču u Umagu savladalo Levski iz Sofije s 1:0.

Bh. prvak je u prvoj provjeri poražen, ali u drugoj je odigrao sjajno i zasluženo slavio protiv bugarskog velikana.

Levski je imao terensku incijativu na otvaranju utakmice, ali ubrzo se bordo tim oslobodio. Prve šanse imao je Levski, koji je dva puta prijetio u jednom napadu, ali oba puta su bili neprecizni bugarski nogoemtaši.

Potom je Mochev u 29. minuti zaprijetio, ali je nakon kornera pucao pored gola Kovačevića. Do poluvremena je ostalo 0:0 u čvrstoj i borbenoj utakmici.

Odmah na poluvremenu je Benjamin Tatar ušao u igru i odmah razdrmao bordo ekipu, pa je stigao i pogodak u 56. minuti. Haris Handžić izlazi sam pred gol Levskog i sigurno pogađa.

Samo četiri minute kasnije Sarajevo je moglo do 2:0. Tatar bježi odbrani Levskog, dodaje Đokanoviću, ovaj za Handžića, no golman Levskog sjajno brani udarac napadača Sarajeva.

Nova šansa u 66. minuit. Oremuš centrira, Đokanović snažno šutira, ali brani to golman Levskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice Sarajevo je sačuvalo vodstvo, koje je moglo da bude i uvjerljivije, te je ostvarilo pobjedu nad Levskim, a u narednom meču sastat će se sa Triglavom.

Sarajevo je danas utakmicu počelo u sastavu: Kovačević, Pidro, Oremuš, Miličević, Dupovac, Pejović, Sušić, Đokanović, Jukić, Velkoski, Handžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BordoBijeli
Mitomani jel sad vidite sta znaci razlika izmedju C tima i A tima.Jeste li sad shvatili sta znaci ta razlika?
45 8
nedoni46
Rezultat nebitan, drugo poluvrijeme savrseno. Svaka cast momci, idemo dalje
30 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi