Olimpija pala u Ljubljani sa 2:0

Široki očitao lekciju Slovencima

Široki Brijeg je ostvario odličan rezultat u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige protiv Olimpije u Ljubljani, slavivši pobjedu rezultatom 2:0.

Početak utakmice donosi opreznu igru obje ekipe. Igralo se uglavnom na sredini terena, a prvu priliku, ili bolje reći polupriliku, bilježimo u 7. minuti kada Kožul šutira iz daleka što ne predstavlja problem za domaćeg vratara.

Široki je bio puno bolja momčad na terenu i jednostavno zadnja linija momčadi sa Pecare nije dala prolaz igračima Olimpije.

Prvu pravu priliku Široki je imao u 27. minuti kada Šilić vrlo dobro izveo slobodni udarac, međutim, golman domaćina Botonjič dobro reagira i izbija loptu u korner.

Širokobriježani su nakon toga počeli igrati sve bolje i stvarati nove prilike. Opet se u 35. minuti u stopostotnoj prilici našao Šilić, Diogo je odlično nabacio, ali je Šilić glavom bio neprecizan sa pet metara.

Samo tri minute kasnije nova prilika za Široki, Wagner majstorski u šesnaestercu vara svog čuvara, asistira Varei čiju loptu s 5 metara blokira jedan od igrača domaćina te sprječava vodstvo momčad s Pecare.

Dominacija na terenu se urodila je plodom u zadnjoj minuti prvog poluvremena kada Wagner lijepim golom dovodi svoju momčad u vodstvo.

Širokobriježani su bili puno bolji od svojih suparnika, dovoljno govori podatak da Olimpija nije uputila niti jedan pravi šut, a zabilježili smo tek jedan kojeg je Bandović lako svladao. Široki je uputio devet udaraca na gol Olimpije od kojih je četiri otišlo u okvir vrata, a momčad Ive Ištuka je imala i nadmoć i posjedu lopta od 54%.

Prve minute nastavka donijele su igru koja se odvijala uglavnom na sredini terena. Ipak, Široki je i dalje bio opasnija ekipa na terenu. Prvo se u prilici našao Kožul, a nešto kasnije i Varea, koji je izbio sam pred slovenačkog golmana, ali je šutirao direktno u njega.

U 67. minuti sudija je mogao svirati penal za bh. predstavnika nakon prekršaja nad Roskamom, ali je dvije minute kasnije pravda ipak zadovoljena.

Nakon gužve u kaznenom prostoru Olimpije, lopta dolazi do Renata koji uspijeva nekako regovati i skrenuti je u gol Olimpije za velikih 2:0.

Domaći su nakon zaostatka od dva gola krenuli ofanzivnije ka golu Bandovića, ali do utješnog pogotka nisu uspjeli doći, te je Široki uoči revanša na Pecari stigao do ogromne prednosti i bilo bi potrebno zaista čudo da ju prokocka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.