Olako su ga otpisali

Suarez: Poslije Koemanovih riječi, odlučio sam da idem

Edmir Škorić

Ronald Koeman je po dolasku u Barcelonu otpisao neke igrače, a mnoge je šokiralo to što je olako pustio da ode Luis Suarez.

Urugvajac ima fantastičnu sezonu i sa 14 golova je prvi strijelac La Lige, a Atletico je na dobrom putu da dođe do titule upravo zahvaljujući njemu.

U Barceloni su očito shvatili da je puštanje Suareza Atleticu bila velika greška.

"Koeman me nazvao i rekao mi da neće računati na mene. Prihvatio sam to, ali rekao sam mu da imam ugovor i da ću se pripremati s timom", izjavio je Suarez, dodavši:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nisam mogao razgovarati s Bartomeuom (bivši predsjednik kluba, op.a). Bilo je teško napustiti Barcelonu, osjećam sam da me klub više ne poštuje, ali želio sam da moja djeca vide kako napuštam klub u velikom stilu".

Suarez je za Barcu igrao od 2014. do 2020. godine, te je osvojio četiri naslova La Lige, Ligu prvaka, četiri Kupa Kralja, dva puta Superkup Španije, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.