Galati veliki turski derbi, junak Egipćanin koji je nedavno stigao iz Zamaleka

Mesut Ozil neće po dobrom pamtiti prvi veliki turski derbi

Edmir Škorić

Nogometaši Galatasarayja su u 24. kolu turske Super lige gostovali ljutom rivalu Fenerbahčeu te su slavili s 1:0.

Kao i obično, susret Fenera i Galte privukao je veliku pozornost u Turskoj, ali i šire, a na terenu je sijevalo od početka do kraja.

U ovakvim utakmicama obično se teško podnose porazi, a Fener je danas taj koji je morao da čestital rivalu i da mu prepusti prvo mjesto na tabeli, iako oba tima imaju po 48 bodova.

Junak Galate bio je Egipćanin koji je nedavno stigao iz Zamaleka. U debiju je u prošlom kolu postigao gol s penala, a večeras je u 54. minuti zatresa mrežu Fenera za veliku pobjedu svoje momčadi.

Za Fener je od 63. minute igrao i Mesut Ozil. Domaćin uspio izjednačiti u 75. minuti, ali je gol Tufana poništen zbog ofsajda nakon konsultacije s VAR sudijama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.