Mesut Ozil debitovao u spektakularnoj utakmici

Fenerbahče do bitne pobjede

Mesut Ozil debitovao u spektakularnoj utakmici

E. Škorić

Fenerbahče je danas u 23. kolu turske Super lige, kao gost, savladao Hatayspor (2:1).

Velikan iz Istanbula učvrstio se na prvom mjestu i sa 48 bodova sda je miran, ima četiri boda više od Bešiktaša, koji doduše ima meč manje od svog gradskog rivala.

Fener je imao jako teško gostovnje kod Hatayspora, koji zaista igra sjajno ove sezone i sedmi je na tabeli, ali je svejedno gostujući tim stigao do pobjede.

Poveo je golom Thiama u 26. minuti, da bi nesretni Billong u 88. postigao autogol za 0:2, a dvije minute kasnije Boupendza zabija spektakularan pogodak za 2:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

No, pravo je čudo kako je gost primio samo jedan gol. Bayindir je branio čuda na golu Fenera. Inače, meč će ostati upamćen i po debiju Mesuta Ozila, koji je u 77. minuti zamijenio Thiama.

Ozilu su ovo bile prve minute u dresu Fenera nakon dolaska iz Arsenala.

Top Komentari

Demorcerf
Ljudi pisete o Ozilu svaki dan, kao da je neko bitan. Bolje je da objavite tri kvalitetna clanka, nego 50 amaterskih. Lp.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi