Ispala s Australian Opena

Azarenki pozlilo tokom meča, pa odbila da kaže šta je problem: "Neću reći, mijenjajte pravila"

Endin Čaušević

Victorija Azarenka oprostila se od Australian Opena već u prvom kolu nakon poraza od američke teniserke Jessice Pegule.

Pegula je slavila sa 2:0 u setovima i priredila veliko iznenađenje jer je lakše od očekivanog došla do pobjede protiv 11. teniserke svijeta.

No, ovaj meč obilježio je detalj kada je pozlilo Azarenki koja je s terena pobjegla u hlad kako bi mogla doći do daha.

Sudija je odmah pozvao ljekara kako bi ukazao pomoć iskusnoj teniserki i pokušao je saznato u čemu je problem, ali Azarenka nije željela da kaže zbog čega joj je pozlilo.

"Ne znam zašto pitate za zdravlje igrača i postavljate toliko pitanja. Sve će to biti na internetu i ljudi će govoriti po tome što su vidjeli. Ne znam zašto postoji pravilo da morate reći razlog zašto ste bolesni, povrijeđeni ili slično. Ako ne želim da pričam o tome onda je to to", rekla je Azarenka nakon meča.

Tranutak kada je pozlilo Azarenki možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.