Azarenka srušila povrijeđenu Serenu za veliko finale, tamo je čeka Osaka

Azarenka srušila povrijeđenu Serenu za veliko finale, tamo je čeka Osaka

Edmir Škorić

U noći sa četvrtka na petak odigrani su mečevi polufinala US Opena.

Osaka je za dva sata i 11 minuta porazila domaću predstavnicu Jennifer Brady sa 7:6, 3:6, 6:3. Ovo je za Japanku drugo finale US Opena u protekle tri godine. Ujedno će joj ovo biti treće Grand Slam finale u karijeri.

Očekivalo se da će u finalu biti Serena Williams, no ona je neočekivano izgubila od Viktorije Azarenke u tri seta - 1:6, 6:3, 6:3.

Imala je Serena i određenih zdravstvenih problema, tražila je i medicinski time-out, pa je evidentno da je u jednom trenutku upravo zbog povrede u potpunosti pala njena igra.

Ipak, sportski je postupila, pa nakon meča rekla da povreda nema nikakve veze s njenim porazom i uspjehom Bjeloruskinje. Azarenka je osvojila Australian Open 2012. i 2013. godine, a te dvije godine izgubila je upravo od Williams u finaliu US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi