Foto: FK Sloboda

Dolazi iz gruzijskog Torpeda

Vanja Marković i službeno postao član FK Sloboda · Zvanično

U redovima FK Sloboda zaigrat će novi nogometaš. 

Vanja Marković koji se jučer priključio pripremama tima s Tušnja i zvanično je postao član Slobode.

Marković je u Tuzlu stigao iz gruzijskog kluba Torpedo Kutaisi, a igra na poziciji zadnjeg veznog. 

"Kratko sam vrijeme ovdje, ali za sada je sve kako sam i očekivao. Kod nas u Srbiji, ali i na Balkanu Sloboda je veliki klub, bogate tradicije. Nadam se da ću se dobro uklopiti i da ćemo imati uspješnu polusezonu", izjavio je Marković za klupsku stranicu nakon potpisa ugovora.

Marković je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za ekipe Korona Kielce (Poljska), Vardar (S. Makedonija), Farense (Portugal), Kaposvar (Mađarska), te ranije navedeni gruzijski Torpedo. Inače, radi se o igraču koji je ponikao u Partizanu, a nastupao je i za U-19 i U-21 reprezentaciju Srbije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.