Loše izdanje Rođenih

Velež poražen od ruskog drugoligaša

Midhat Šljivak

Velež je u pripremnom meču u Antaliji poražen od ruskog drugoligaša Neftekhimika rezultatom 1:0.

Dosta lošije je odigrao tim Feđe Dudića danas u odnosu na prije par dana i na kraju je ruski drugoligaš upisao pobjedu. 

Velež prvi prijeti o uvom meču. Cvijanović u sedmoj minuti šutira iz okreta, ali nije precizan.

Neftekhimik je u ostatku prvog poluvremena bio konkretniji rival. Imali su ruski fudbaleri veći posjed lopte, nekoliko pokušaja koji međutim nisu bili previše opasni po gol Bobića i na odmor se otišlo bez golova.

Ipak, nakon samo pet minuta igre u nastavku ruski tim je poveo. Artemčuk dobro prati akciju svog tima i najbolje reaguje na ubacivanje sa strane, te zabija za 1:0.

I u ostatku meča ruski tim je bio nešto bolji protivnik. Imali su Rođeni preko Branda sjajnu priliku no nije pogodio. Prijetili su i Dario i Behram, ali mreža ruske ekipe je ostala netaknuta. S druge strane Rusi su jednu od prilika iskoristili i na kraju su došli do pobjede.

Pripremni meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež - Neftekhimik 0:1

Bobić - Ćosić, Zvonić, Alagić, Radović - Radovac, Hasanović, Osmić, Vehabović - Cvijanović, Ovčina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.