Dan kada je Velež ponizio Dinamo, a Slišković izjavom sve nasmijao do suza
Detalj sa meča Pod Bijelim Brijegom

Meč u Mostaru za pamćenje

Dan kada je Velež ponizio Dinamo, a Slišković izjavom sve nasmijao do suza

S. Mlaćo

Hrvatski mediji prisjetili su jednog od najsramotnijih poraza Dinama u historiji.

Desio se prije 41. godinu u Mostaru od Veleža. Bilo je čak 9:2 za Rođene, a Dinamo je sa klupe predvodio Vlatko Marković.

Za Velež su pogađali po četiri puta Vladimir Skočajić i Blaž Slišković, te jednom Dragan Okuka, a za Dinamo po jednom Zlatko Kranjčar i Stjepan Deverić.

Susret je odigran pred 18 hiljada gledalaca, a Marko Mlinarić se poslije utakmice požalio da je razlog Dinamovog poraza tulumarenje do četiri ujutro.

Legendarni Blaž Slišković, tada član Veleža, mu je odgovorio.

“Eto, a mi smo sinoć bili u kazalištu”.

Utakmica je odigrana 9. februara, a kada su igrači Veleža postigli deveti pogodak publika je skandirala 'ne kvarite datum'.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za Velež su tada nastupali: Marić, Ćutuk, Dž. Hadžiabdić, Vukićević (Jakirović), V. Matijević, Đurasović, Okuka, Slišković, Slato, Ledić, Skočajić, Kalajdžić.

Na drugoj strani bili su: Stinčić (Ivković), Hadžić, Tucak, Mustedanagić (Devčić), Kurtela, Bošnjak (Marić), Kranjčar, Bručić, Deverić, Janjanin (Bonić), Mlinar

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
Jesu li igrali u vrapčićima ?????????
1 10
zajid08
Mocna ekipa je to bila, niko nije volio igrati pod bijelim brijegom...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi