Čerkez: Svi žele povratak na stadione, ali rizici su i dalje veliki

Premijer liga se uskoro nastavlja

Čerkez: Svi žele povratak na stadione, ali rizici su i dalje veliki

E. Čaušević

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavlja se krajem ovog mjeseca nakon zimske pauze.

Prethodnih dana se govorilo o tome da li će se publika vratiti na bh. stadiona s obzirom da se dosadašnji dio prvenstva igrao bez navijača na tribinama.

Na današnjoj press konferenciji pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba Goran Čerkez je govorio i na tu temu.

Čerkez je poručio da će razgovori biti održani u narednih 15 dana i da će se razmišljati o toj mjeri ukoliko epidemiološka situacija bude adekvatna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo jesenas bili spremni dati saglasnost da se igra liga, no tada RS nije bila spremna na tu mjeru, pa je izostalo vraćanje publike. U narednih 15 dana ćemo učiniti sve, obaviti razgovore s kolegama iz RS-a i Nogometnog saveza BiH i ako bude epidemiološka situacija adekvatna, razmišljat ćemo i toj mjeri. Svi žele povratak na stadione, ali rizici su i dalje veliki", rekao je Čerkez i dodao:

"Malo su nas zavarali brojevi koji su bili u padu. Vidimo veliki broj osoba koji se ne pridržava mjera. Sve inspekcije i MUP-ovi moraju reagovati i moramo maksimalno u narednom vremenu biti oprezni da ne bi došli u situaciju da kada nam dođe lijepo vrijeme moramo sjediti u kućama".

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BordoBijeli
Je bo sam ti mater,a kafane i barovi nisu rizik?Mrs lopovi jedni glupi.Najlakse je vama iz fotelja donositi odluke
20 0
user1597153724
Jbt moze nargila a ne moze fudbal... wtf vise
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi