Bh. tim slavio sa 3:0

Tuzla City se lagano obračunao s Triglavom

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su u prijateljskom meču u Umagu savladali ekipu Triglava sa 3:0.

Bh. premijerligaš je prvu šansu imao u 22. minuti kada je Karjašević šutirao, ali lopta odlazi u korner. Nakon kornera Tuzla City je poveo sa 1:0. U kaznenom prostoru najbolje se snašao Vojo Ubiparip koji pogađa za prednost bh. tima.

Samo dvije minuta kasnije Tuzla City dolazi do drugog gola. Ponovo je u centru pažnje Ubiparip koji svojim drugim golom na meču povisuje na 2:0.

Triglav je zaprijetio prvi put u 32. minuti. Jedan od igrača gostiju je neometano šutirao s desetak metara, ali lopta odlazi pored stative Muminovića.

U drugom poluvremenu Tuzla City je iskusno čuvao svoju prednost. Tuzla City je u samom finišu stigao do trećeg gola. Golman Triglava je prvo odbranio penal Mišiću, ali sudija se oglasio i poručio da se penal ponovi, te je iz ponovljenog pokušaja bh. tim stigao do gola i konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pripremni meč:

Tuzla City - Triglav 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.