Za Tuzla City gotov prelazni rok

Za Tuzla City gotov prelazni rok

A. Beganović

Drugi dio priprema za nastavak sezone Tuzla City obavlja u Umagu gdje su izabranici Husrefa Musemića odigrali i jedan prijateljski meč u kojem su sa ubjedljivih 4:0 savladali Opatiju.

Izabranici Husrefa Musemića u Hrvatskoj bruse formu za nasatavak sezone, a zadovoljan je iskusni stručnjak sa uslovima koje imaju u Umagu.

"Dobro ide, momci vrijedno rade. Malo nam vrijeme ne ide na ruku, odnosno promijenjivo je. Malo kiša, pa sunce, ali Bože moj, na te stvari ne možemo uticati. Ostalo je sve u najboljem redu, od danas nema mnogo ekipa ovdje tako da imamo i više slobodnih terena na raspolaganju", iz Umaga za SportSport.ba ističe Musemić.

Raduje Musemića i što njegovi izabranici dobro podnose napore i što nema problema sa povredama.

"Po tom pitanju je sve za deset. Nadam se da će tako i ostati. Između utakmice sa Opatijom i naredne koja je na rasporedu u četvrtak imamo najviše da tako kažem "slobodnog prostora", pa smo pojačali intenzitet rada. Danas i sutra ćemo raditi po dva treninga, pa ćemo onda malo intenzitet smanjiti radi mečeva."

Prelazni rok je za Tuzla City gotov?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vjerovatno. Imali smo želju dovesti još jednog odbrambenog igrača, mnogo je utakmica, pa može biti povreda, suspenzija. No, to je to, što bi se reklo. Bitno je da dobro odradimo pripreme i da spremni dočekamo nastavak sezone", zaključio je Musemić.

Podsjetimo, prvi dio sezone FK Tuzla City je okončao na 7. mjestu premijerligaške tabele sa 27 osvojenih bodova. što je sedam manje od trećeplasiranog Širokog koji se nalazi na pozciji koja osigurava Evropu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti