Foto: SCR Peña Deportiva Santa Eulàlia

Legenda francuskog fudbala

Čuveni Robert Pires se odlučio na neobičan korak: Na Ibizi vodi brigu o malom timu

Midhat Šljivak

Legendarni francuski fudbaler Robert Pires ozbiljnu fudbalsku karijeru je završio 2011. godine u dresu Aston Ville.

Naravno, Pires je najbolje dane proveo igrajući za londonski Arsenal (2000-2006), a sa Topnicima je osvojao brojne trofeje.

Danas 47-godišnji Pires je još uvijek u fudbalu. Doduše, ne na vrhunskom nivou već radi na Ibizi u španskom niželigašu imena Santa Eulalia.

On je u ovom klubu zaduđen za fizičku spremu igrača, ali je također i savjetnik igračima kako da što više napreduju i da postanu bolji.

Bivši francuski fudbaler je na Ibizu stigao prošlog ljeta kako bi bio uz dvojicu sinova koji treniraju u omladinskim selekcijama ovog tima.

Pored ovog posla u Španiji Pires također radi kao sportski komentator u Francuskoj i to na nekoliko različitih kanala, a većinom je na Canal Plus ili M6.

Pires je kao fudbaler osvojio gotovo sve trofeje izuzev Lige prvaka, a svakako da se najviše ističu trofeji svjetskog i evropskog prvaka sa Trikolorima.

Karijeru je počeo u Metzu, a igrao je još za Marseille, Arsenal, Villarreal, Aston Villu, a 2014. godine je imao izlet u indijski fudbal gdje je kratko igrao za FC Goa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.