Pitate se šta je danas ostalo od kultnog Highburyja? Pojavila se savršena fotografija iz zraka

Bivši dom Arsenala

Pitate se šta je danas ostalo od kultnog Highburyja? Pojavila se savršena fotografija iz zraka

Admin Čaušević
Teme:

Mnogi su spremni reći da je odlaskom s Highbury stadiona i prelaskom na Emirates stadion Arsenal ostao bez svoje duše. 

Poklopilo se da i kako godine odmiču rezultati Arsenala bivaju lošiji pa se i danas mnoge ljubitelje fudbala probudi nostalgija za uspješnim generacijama Topnika.

Vrhunac slave Arsenal je doživio igrajući na Highburyju kojeg je napustio 2006. godine. Tada kao jedan od najboljih evropskih timova, a danas kao tim koji je daleko od vrha Premiershipa.

Kao što je mnogima već poznato, na mjestu gdje je Arsenal osvajao šampionske titule sada se nalazi stambeni kompleks, kojeg je 2009. godine otvorio Arsene Wenger. On se zove Highbury Square, a izgradnja kompleksa koštala je 130 miliona funti.

Na Twitteru se pojavila i savršena fotografija koja najbolje pokazuje šta je danas ostalo od kultnog doma Topnika. Nekoliko ulica dalje se nalazi i nova Arsenalova kuća, popularni Emirati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tokom gradnje ovog kompleksa srušene su tribine North Bank i The Clock End, a Highbury Square ima ukupno 711 stanova. Dvije preostle tribine su vanjskim dijelom ostale "žive" i iskorištene su za izgradnju novih objekata. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

to_je_tako
Najdraži stadion iz djetinjstva. Pravi fudbalski!
7 0
user1604593678
Zamisli imati ovdje stan za svakog od nas gunnera,ispunjenje zivotnog sna ⚪?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije