Menadžer Uniteda priznao

Solskjaer najavljuje "bombu" na Old Traffordu: "Da, pomno pratimo Haalanda"

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer potvrdio je da njegov tim želi dovesti Erlinga Haalanda.

Halland je trenutno jedan od najboljih napadača na svijetu, a od dolaska u Borussiju postigao je 38 golova u 40 utakmica za ovu momčad.

Njega je svojevremeno u norveškom Moldeu trenirao Solskjaer i menadžer Crvenih vragova itekako zna o kakvom igraču se radi.

"Pomno pratimo Hallanda. Proveli smo tako 18 mjeseci zajedno, možda gotovo dvije godine. Bilo je to fantastično razdoblje. Sigurno će imati fantastičnu karijeru. Odlično mu ide u Borussiji, vidjet ćemo gdje će poslije završiti. Kao Norvežanin i kao neko ko je radio s njim, sretan sam što mu ide dobro", rekao je Solskjaer.

Haalandov ugovor ističe 2024. godine, a otkupna klauzula koja stupa na snagu u ljeto 2022. godine iznosi 75 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.