Potpisao ugovor na pet godina

Bayern potvrdio: Upamecano dolazI! · Zvanično

Edmir Škorić

I ranije se znalo, ali sada je i zvanično Dayot Upamecano Bayernov igrač.

Zapravo, Upamecano će do kraja sezone igrati u dresu Leipziga, a od 1. jula 2021. godine zvanično postaje stanovnik Minhena.

Francuski stoper i slavni njemački klub potpisali su saradnju do 30. juna 2026. godine.

"Sretni smo što smo uspjeli dovesti Dayota Upamecana u Bayern. Dayot će biti vrlo važna komponenta za naš tim u narednim godinama, u to smo uvjereni", riječi su sportskog direktora Hasana Salihamidžića.

Dvadesetdvogodišnji reprezentativac Francuske povezivao se s mnogim timovima prije Bayerna. Prethodno je igrao u Salzburgu, a za sada nije poznato koliko će Baeyrn platiti za njegovo obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U tekućoj sezoni ima 26 nastupa uz jedan gol i asistenciju za Leipzig, gdje je bio jedan od ključnih igrača i gdje je i stekao pozornost Bavaraca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.