Kraljevi slavili sa 2:0

Real Madrid rutinski do pobjede protiv Valencije

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas su na svom stadionu pobijedili Valenciju sa 2:0 u meču 23. kola španske La Lige.

Kraljevski klub je na najbolji način počeo današnju utakmicu i poveo već u 12. minuti. Kroos je asistirao, a sjajan pogodak za 1:0 postigao je Karim Benzema.

Valencia je pokušala brzo da odgovori, ali jednostavno nisu imali pravo rješenje u napadu. Real je do drugog gola mogao u 30. minuti kada je Benzema ponovo bio u šansi, ali ovaj put nije bio precizan.

No, u 42. minuti kraljevski klub je udvostručio svoju prednost. Ovaj put odličan gol postigao je Kroos sa vrha kaznenog prostora i bilo je to 2:0 za domaći tim.

Valencia je mogla smanjiti rezultat početkom drugog poluvremena kada je Gomez bio u šansi i odlično je šutirao, ali je Courtois uspio da odbrani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Desetak minuta kasnije Real zabija i treći gol preko Mendyja, ali nakon VAR-a sudija je poništio ovaj pogodak zbog ofsajda i ostalo je 1:0.

Kraljevi su do kraja meča rutinski sačuvali prednost i upisali nova tri boda. Real se vratio na drugo mjesto sa 49 bodova, dok je Valencia na 12. poziciji sa 24 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.