Real koristi financijsku krizu u Dortmundu i već na ljeto dovodi Erlinga Haalanda?
Foto: EPA

Mladi Norvežanin na meti je mnogih klubova

Real koristi financijsku krizu u Dortmundu i već na ljeto dovodi Erlinga Haalanda?

Norveški napadač Erling Braut Haaland želja je mnogih klubova iz samog vrha europskog nogometa.

Želju za dovođenjem fantastičnog Norvežanina već odavno ne skriva ni madridski Real a opet su se pojavile nove informacije oko eventualnog njegovog transfera iz Dortmunda u Madrid. 


Tako ugledni španjolski list ABC piše kako će madridski klub na ljeto uraditi sve da norveški stroj za golove u narednom prijelaznom roku odjene dres Galacticosa. Španjolski prvak raspolaže podatcima da ja klub iz Dortmunda u teškoj financijskoj situaciji i da 'Milioneri' pod hitno trebaju ozbiljnu financijsku injekciju. Već neko vrijeme mladi Englez Jadon Sancho više nije toliko privlačan klubovima koji su ga željeli u zadnjih godinu dana i Haland je jedini na kojem njemački velikan može ostvariti ozbiljnu zaradu. 

Zainteresirani klubovi u ljeto 2022. godine bi mogli aktivirati Halandovu odštetnu klauzulu od 70 miliona eura, ali ABC tvrdi da u Realu nemaju namjeru Halanda čekati još godinu dana. Kraljevski klub spreman je platiti Borussiji 90 miliona eura plus još 20 na ime bonusa koje Haland može ostvariti. Osim toga, Real bi u zamjenu za usluge sjajnog Skandinavca dao Mariana Diaza ili Luku Jovića koji je trenutno na posudbi u Eintrachtu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Borussia je zadnje dvije sezone završila u debelom minusu i ovakav blockbuster transfer joj je prijeko potreban da sanira svoje dugove i minuse i zadovolji financijski fair play. Madridski klub je u svojim planovima za sljedeća dva prijelazna roka namjeravao ovog ljeta kupiti Kyliana Mbappea, a za njim Erlinga Halanda. No  kako piše ABC, Florentino Perez bi mogao obojicu dovesti ovog ljeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Debeli minus od 26 miliona eura. I de mi navedite neki veći klub koji za vrijeme korone nije bio u minusu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi