Slavili sa 4:2

Hat-trick Aubameyanga u pobjedi Arsenala protiv Leedsa

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su na svom terenu pobijedili Leeds sa 4:2 u meču 24. kola engleskog Premiershipa.

Arsenal je odlično igrao prvo poluvrijeme u kojem je u potpunosti nadigrao ekipu Leedsa. Domaći su poveli već u 13. minuti kada je nakon odlične solo akcije mrežu Leedsa zatresao Aubameyang.

Isti igrač bio je u centru pažnje u 41. minuti. Saka je izborio penal za domaći tim, a Gabonac je bio siguran s bijele tačke i uspio je da povisi na 2:0.

Međutim, to nije bilo sve u prvom dijelu jer su domaći dali i treći gol. Nakon fantastične akcije na malom prostoru lopta je došla do Bellerina koji zabija gol za 3:0.

Na samom početku drugog poluvremena Arsenal postiže novi gol. Smith Rowe odlično centrira, a gol glavom za 4:0 i svoj hat-trick postigao je Aubameyang.

No, tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je Leeds uspio da "zakuha" stvari. Gosti su u 58. minuti smanjili na 4:1 golom Struijka, a samo deset minuta kasnije Costa je pogodio za 4:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds je do kraja meča imao još nekoliko dobrih šansi da se u potpunosti vrati u meč, ali je Arsenal zadržao prednosti na kraju slavio sa 4:2.

Arsenal je nakon ove pobjede na desetoj poziciji sa 34 boda, dok je Leeds jedno mjesto ispod sa dva boda i utakmicom manje u odnosu na Topnike.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.