Zakazana sjednica RSBiH

Ženska rukometna reprezentacija BiH će u srijedu saznati ime selektora? · Saznajemo

Haris Zilić

U srijedu (17.2.2021.) sa početkom u 12 sati zakazana je sjednica RSBiH u Sarajevu u prostorijama Saveza.

Glavna tačka bit će izbor selektora ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prema saznanjima do kojih je došao SportSport.ba od strane Koordinacionog tijela pri RSBiH za ženski rukomet u igri su četiri kandidata za selektora, o čijim imenima će se javno govoriti u srijedu.

Naše djevojke bi u martu trebale imati kontrolno okupljanje, a u aprilu pripreme za prvi krug kvalifikacija za EP 2022. godine.

Pored seniorske u planu je i rad sa U18 i U16 selekcijama, kako bi se u narednom periodu napravila baza seniorske reprezentacije.

Direktor reprezentacije Elmir Grabčanović, već je kontaktirao veliki broj djevojaka koje igraju u inostranstvu i izrazile su želju da obuku dres BiH.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina 12 godina nije imala žensku seniorsku rukometnu reprezentaciju

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.