FOTO: Twitter Kriylia Sovetov

Na pripremama u Antaliji

Velež nadigrao Kryliu Sovetov, ali lopta nije htjela u mrežu

Haris Zilić

U sklopu priprema za nastavak PLBiH, fudbaleri Veleža su u Antaliji odigrali prijateljski susret protiv ruske ekipe Krylia Sovetov, a konačan rezultat glasio je 0:0.

Nakon početnih ispitivanja snaga u 17. minuti prva prilika na utakmici. Radovac je dugo vukao loptu, od centra igrališta do vrha šesnaesterca odakle je šutirao, a golman protivničke ekipe odbranio krajnjim naporom.

U 20. minuti zaprijetila je i Krylia, ali Kjosevski sjajno brani.

Do kraja prvog poluvremena u 40. minuti još jedna velika šansa za Rođene u kojoj se našao Georgijević, ali ostalo je 0:0.

U nastavku Velež je bio raspoloženiji, imali su nekoliko prilika, a izdvaja se pokušaj Cvijanovića u 62. minuti. Pet minuta kasnije zaprijetio je i Hasanović.

U finišu meča, Rođeni su imali još prilika, ali lopta nije htjela u mrežu. 

Izabranici Feđe Dudića su u ovoj utakmici nadigrali rusku ekipu, međutim završnica je nedostajala.

VELEŽ - KRYLIA SOVETOV 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni su utakmicu počeli  u sastavu:

Velež: Kjosevski, Ćosić, Zvonić, Osmić, Radović, Hasanović, Radovac, Cvijanović, Anđušić, Brandao, Georgijević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.