Premijerligaši i društvene mreže: Koji bh. klub je najpopularniji?

Ko ima najveću podršku na društvenim mrežama?

Premijerligaši i društvene mreže: Koji bh. klub je najpopularniji?

S. Grebović

Sljedeće sedmice nam se, nakon više od dva mjeseca, vraća Premijer liga BiH.

FK Sarajevo je jesenji dio šampionata okončalo na liderskoj poziciji sa 45 bodova, devet više od najvećeg rivala Željezničara.

Široki na trećem mjestu ima 34 boda, a ispod su Velež sa 33, te Borac i Zrinjski sa jednim manje, što dovoljno govori kako nas uzbudljivo proljeće očekuje.

Stanje na tabeli približno je slično i po broju sviđanja na društvenim mrežama koje imaju premijerligaši. Dakle, približno slično, ali ne isto.

Tako je na toj tabeli lider Željezničar sa skoro 200.000 lajkova na Facebooku, tačnije 191.103. Plavi svom gradskom rivali bježe za oko 3 hiljade, pa Sarajevo tako ima 188.242 lajka.

Sarajevski rivali imaju daleko najveću podršku na društvenim mrežama, budući da je na trećem mjestu Zrinjski sa "samo" 58.235. Sloboda je iznenađujuće četvrta sa 53.841 lajkom, dok FK Velež zatvara top 5 naše liste sa 34.349 navijača na Facebooku. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U obrzir je uzet broj lajkova u trenutku pisanja teksta.

Liga nam se vraća u velikom stilu i to derbijem između Željezničara i Sarajeva, a u prvom proljetnom kolu još će se sastati Borac-Olimpik, Mladost DK-Široki, Radnik-Velež, Sloboda-Tuzla City i Zrinjski-Krupa.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velezovac
Željo i Sarajevo prate lažni profili,kako na fb tako i na instagramu...
3 19
ZukaZu
Zna se ko je šampion....al na fejsbuku
17 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi