Na ljeto može da ide

Postoji posebna klauzula u ugovoru Luisa Suareza

Edmir Škorić

Prošlog ljeta je Luis Suarez potpisao dvogodišnji ugovor s Atleticom iz Madrida.

Suarez je bio otpisan od strane novog Barceloninog trenera Ronalda Koemana, a zatim prodan u Madrid. Bila je to greška Katalonaca i to velika, budući da je Suarez postigao 15 golova i da je njegov novi tim lider na tabeli.

Sve u svemu, Barca se olako odrekla sjajnog napadača, a Marca sada donosi informaciju da postoji klauzula u ugovoru Suareza i Atletica prema kojoj igrač 30. juna 2021. godine može otići besplatno.

Međutim, 34-godišnjak ne namjerava da aktivira ovu klauzulu jer je zadovoljan boravkom u Madridu i ima jako dobar odnos sa saigračima i trenerom Diegom Simeoneom.

Suarez je nedavno sve to naglasio, rekavši da sebe vidi duže vrijeme na Wanda Metropolitano i nada s da će se sjajna godina okončati naslovom prvaka Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.