Bili su nerazdvojni, dali bi krvi jedan drugom, a sada se ne poznaju: "Mora da je promijenio broj"

Vratili su velikana u vrh evropskog fudbala

Bili su nerazdvojni, dali bi krvi jedan drugom, a sada se ne poznaju: "Mora da je promijenio broj"

A. Čaušević

Dugo vremena su bili prijetelji, bili su nerazdvojni, jedan drugom bi dali i krvi, međutim već nekoliko mjeseci kao da se uopšte ne poznaju. 

Radi se o Diegu Simeoneu i njegovom bivšem pomoćniku u Atletico Madridu. Germanu Burgosu koji si Jorgandžije vratili u vrh evropskog fudbala.

Međutim, dvojica Argentinaca se ne čuju već mjesecima. Burgos ne zna gdje je puklo.

"Imali smo prijateljstvo koje traje godinama. Više sam ručao s njim nego s porodicom. Bili smo zajedno osam godina u reprezentaciji Argentine i pet godina u Atleticu kao igrači i treneri".

"Uvijek smo pričali kada nešto ne ide. Sigurno je promijenio broj telefona, poslao sam mu poruku nakon poraza od Reala, ali nije nije odgovorio", rekao je Burgos.

O razlozima zašto je došlo do zahlađenja odnosa se moež samo špekulisati, ali sigurno uvijek postoji razočarenje kada se dvojica odanih prijatelja razdvoje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Burgos je prošlog ljeta napustio Atletico Madrid, možda je u decembru pokušao izgladiti odnos, međutim kako odgovora nije bilo čini se da Simeone još nije prešao preko svega.

Njih dvojica su s Atleticom bili prvaci Španije, nekoliko puta su osvojili Europa ligu, ali najveća žal sigurno ostaju dva poraza u finalima Lige prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi