Vučica gostuje Bragi

Edin Džeko se vraća u prvi sastav Rome i to već u četvrtak

E. Čaušević

Roma u četvrtak gostuje ekipi Brage u okviru prvog meča šesnaestine finala Evropske lige.

Rimski klub je bio poprilično dominantan u grupnoj fazi i zbog toga je jasno da su favoriti u dvomeču protiv ekipe Brage.

Mediji na Apeninima pišu da će Paulo Fonseca vjerovatno na teren izvesti najjači sastav što znači da se u startnih 11 vraća i bh. napadač Edin Džeko.

Corriere della Serra je objavio da će Džeko sigurno igrati od prve minute po prvi put nakon svađe s Fonsecom. Također, društvo u napadu će mu praviti Pedro i Henrikh Mkhitaryan.

Za Džeku će ovo biti šansa da pokaže Fonseci da zaslužuje igrati ispred Borje Mayorala, te da je maksimalno spreman za zgusnut raspored koji očekuje Romu u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Naime, Vučica će u narednih 18 dana odigrati čak šest utakmica i jasno je da Fonseca mora računati na sve igrače, te da nesuglasice s nekim od njih treba ostaviti po strani.

Utakmica između Brage i Rome igra se u četvrtak od 18:55 sati. Također, u bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete vidjeti i kvote za ovaj okršaj i to OVDJE. Jasno je kome se daje veća šansa za pobjedu u prvom duelu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.