Zeničanin se nametnuo u drugom timu njemačkog Hannovera, te je priključen prvoj ekipi i konkurisat će za utakmice u popularnoj Cvajti

Pokušat će se izboriti za profesionalni ugovor

Bivši kapiten Čelika i mlade reprezentacije BiH priključen prvom timu Hannovera

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Krajem prošle godine nakon duže pauze, bivši kapiten Čelika i mlade reprezentacije BiH, Marin Popović pronašao je novi klub. Ovaj 26-godišnjak potpisao je ugovor sa Hannoverom, ali je odlučeno da će prvenstveno nastupati za drugi tim ovog kluba koji se takmiči u četvrtom rangu njemačkog fudbala.

Popović se nametnuo na treninzima druge ekipe, te je priključen prvoj ekipi kluba, koji se takmiči u drugom po jačini rangu nogometa u Njemačkoj.

"Cilj mi je profesionalni ugovor u Njemačkoj, po mogućnosti u Hannoveru. Sa suprugom Žaklinom preselio sam se u Heideviertel" kazao je Popović za njemački Bild.

Bivši fudbaler Čelika, Širokog Brijega i češke Jihlave dva puta je do sada trenirao s prvim timom Hannovera, a dobio je dozvolu trenera Kenana Kocaka da ostane.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Još je prerano da bismo mogli bilo šta reći. Moći ću o tome govoriti detaljnije sljedeće sedmice "rekao je Kocak na pitanje o bh. fudbaleru.

Popović je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i velika prednost mu je što zna njemački jezik, a sada je na njemu da se nametne treneru prvog tima Hannovera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.