Velika prednost pred revanš

Nezaustavljivi Haaland srušio Sevillu i donio Dortmundu pobjedu

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras su u gostima pobijedili Sevillu (3:2) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Sevilla je odlično počela večerašnju utakmicu i već u sedmoj minuti stigla do prednosti. Suso je šutirao s vrha kaznenog prostora, a lopta je zakačila jednog igrača Dortmunda i završila u mreži za 1:0.

No, nakon primljenog gola njemački klub je zaigrao dosta bolje i brzo se vratio. Već u 19. minuti Dortmund je poravnao na 1:1, a pogodak je postigao Dahoud.

Nakon toga na scenu je stupio sjajni Erling Haaland koji je i večeras bio nezaustavljiv za protivničku odbranu.

Sjajni Norvežanin je u centru pažnje bio u 27. minuti kada je nakon asistencije Sancha pogodio za 2:1 i donio preokret svojoj ekipi.

No, to nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. Dortmund je u samom finišu uspio doći i do trećeg gola, a strijelca možete pogoditi. Ovaj put Reus je uposlio Haalanda koji ne griješi i pogađa za 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom poluvremenu prvu šansu smo vidjeli tek u 71. minuti naprijetio je Bellingham, ali je ovaj put golman Seville bio siguran. I kada su svi mislili da je to to u ovom susretu domaći su smanjili na 2:3.

Sevilla je u 84. minuti uspjela da dođe do gola i zadrži kakve-takve šanse za revanš, a konačnih 2:3 postavio je Luuk de Jong.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.