Foto - EPA

Poraz Stare dame u Portu

Chiesin gol očajnom Juventusu donio nadu za revanš

Midhat Šljivak

Porto je u prvom susretu osmine finala na svom Dragao stadionu savladao Juventus sa 2:1.

Portugalski velikan kaznio je očajno izdanje tima Andree Pirla i golovima na otvaranju prvog i drugog poluvremena je došao do pobjede.

Samo što je počela utakmica Porto je poveo. Bentantcur neoprezno vraća loptu Szczesnyom, Mehdi Taremi to koristi i uz malo sreće matira golmana Juventusa za prednost od 1:0.

Nije Juventus ponudio gotovo ništa u prvom poluvremenu. Vrijedi jedino izdvojiti atraktivan pokušaj škaricama Rabiota u finišu prvog dijela, Marchesin sjajno brani.

Na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima sa 1:0, a samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći tim stiže do drugog gola. Ponovo je nestala odbrana Stare dame, a Moussa Marega zabija za 2:0.

Juventus je pokušao nešto da napravi u fazi napada. Međutim, jalovi su to bili napadi Bianconera i Porto je lagano zaustavljao sve napade.

Ipak, u 82. minuti Juventus je došao do gola koji bi im mogao puno značiti. Za konačnih 2:1 pogodio je Chiesa koji je tako vratio nadu Juventusu za prolaz dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka:

Porto - Juventus 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.