Ostvarili sigurne pobjede

Manchester United i Tottenham već jednom nogom u osmini finala Evropske lige

Endin Čaušević

Manchester United je večeras u gostima pobijedio Real Sociedad s ubjedljivih 4:0 i već jednom nogom je u osmini finala Evropske lige.

Meč između Sociedada i Uniteda igrao se u Torinu, a engleski klub je sjajnom igrom došao do ubjedljive pobjede.

Crveni đavoli poveli su u 27. minuti kada je Bruno Fernandes iskoristio očajnu reakciju golmana i odbrane Sociedada i lagano je pogodio za 1:0.

Isti igrač bio je u centru pažnje i u 57. minut. James je asistirao, a Bruno Fernandes postiže svoj drugi gol na meču i tako povisuje rezultat na 2:0. Samo desetak minuta kasnije United zabija i treći gol, a ovaj put strijelac je Rashford.

Do kraja utakmice engleski klub je postigao i četvrti gol, a pogodio je James. United je već sada jednom nogom u osmini finala ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

To se može reći i za Tottenham koji je večeras sa 4:1 u gostima pobijedio Wolfsberger. Tottenham je sve riješio u prvom dijelu kada su golove postigli Son, Bale i Lucas Moura.

Domaći su u nastavku uspjeli da smanje na 3:1 golom Liendla iz penala, ali je konačnih 4:1 postavio Carlos Vinicius.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.