Bio jedan od najboljih koje je Ferguson vidio, a on krao Rooneyjeve kopačke da nahrani porodicu

Nikada nije ispunio svoj potencijal

Bio jedan od najboljih koje je Ferguson vidio, a on krao Rooneyjeve kopačke da nahrani porodicu

E. Čaušević

Ser Alex Ferguson je uvijek znao prepoznati u nekom fudbaleru nešto posebno, a takav je svojevremeno bio i Ravel Morrison.

Morrison je nekada bio velika nada Manchester Uniteda, ali nikada nije uspio da ostvari ono što se od njega očekivalo. Ferguson je govorio svojevremeno da je on jedan od najboljih koje je vidio u karijeri, ali njegov stil života mu jednostavno nije dao mira.

On se nikada nije u potpunosti posvetio fudbalu i tome da uspije kao fudbaler, te je svakodnevno bio u nekim nevoljama. U Unitedu to više nisu mogli da trpe i ubrzo nakon toga su ga prodali.

Morrison je trenutno bez kluba iako ima tek 28 godina, a posljednji angažman imao je u dresu ADO Den Haaga koji je napustio početkom ove godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U razgovoru s Riom Ferdinandom prisjetio se dana dok je bio u Unitedu i priznao je da je često krao kopačke fudbalerima kako bi osigurao hranu svojoj porodici.

"Bio sam na stipendiji i veoma mlad. Uzeo bih kopačke i prodavao ih za 250 funti. Uzmeš dvoje i zaradiš 500 funti i osiguraš svojoj porodici da ima šta da jede. Vi ste znali nekada dobiti po 30 pari kopački. Ne mislim ništa loše, ali kada sam vidio dostave za tebe ili Rooneyja samo sam mislio kako jedan par tih kopački donosi mojoj porodici hranu na stol. Nisam mislio da će to biti veliki problem, ali sada znam da je to bila greška što sam krao kopačke", rekao je Morrison.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi