A, trebalo se igrati bez navijača

I Italijani iznenađeni zbog scene na Marakani, Zvezdu očekuje žestoka kazna?

Endin Čaušević

Crvena zvezda i Milan večeras su odigrali prvu utakmicu šesnaestine finala Evropske lige, a na kraju je rezultat bio 2:2.

Milan je vodio sa 2:1 i činilo se da će slaviti u Beogradu, ali je Zvezda u drugoj minuti sudijske nadoknade došla do remija kada je veoma lijep gol glavom postigao Pavkov.

No, ono što je prilikom ovog gola iznenadilo italijanske medije jeste reakcija s tribina. Naime, meč se trebao igrati pred praznim tribinama, ali su lože na Marakani bile krcate većinom navijačima Zvezde.

Kada je Pavkov zabio gol huk s tribina bio je zaista iznenađujući, a kako piše La Gazzetta dello Sport to je i najbolji dokaz da se večeras meč igrao pred određenim brojem navijača.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zvezda je očito prekršila strogi UEFA-in protokol i sigurno je da ih zbog toga očekuje žestoka kazna. Posebno jer svi mediji u Italiji pišu o navijanju iz krcatih loža na Marakani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.