Tolisso teže povrijeđen

Šok za Bayern: Bez veznjaka pola godine! Uostalom, pokvario im je transfer planove za ljeto

Edmir Škorić

Bayern je pogođen lošim vijestima, budući da se u četvrtak na treningu teško povrijedio Corentin Tolisso.

Francuz se povrijedio na treningu u četvrtak i prema prvim informacijama, pokidao je tetivu mišića, što znači da će pauzirati oko pola godine.

Dakle, za francuskog nogometaša sezona je gotova, a on je samo jedan u nizu odsutnih igača Bayerna. Zbog korone, nema Thomasa Mullera i Benjamina Pavarda. Serge Gnabry je povrijeđen, kao i Douglas Costa, dok od ranije nema ni golmana Alexandra Nubela.

Inače, Tolissoova povreda mogla bi pokvariti Bayernove planove. Igrač ima ugovor do ljeta 2022. godine i u Minhenu su se planirali da ga prodaju na ljeto, ali sada bi sve moglo da propadne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.