"Fudbaleri koji su homoseksualci za svoje dobro trebaju da šute o tome i ne otkrivaju to"

Lahm uputio savjeti

"Fudbaleri koji su homoseksualci za svoje dobro trebaju da šute o tome i ne otkrivaju to"

E. Čaušević

Bivši fudbaler Bayerna, Philipp Lahm, nedavno je objavio autobiografiju u kojoj je govorio o zanimljivim stvarima iz svoje karijere.

Lahm je u karijeri osvojio skoro sve što je mogao i mnoge je iznenadio kada je 2017. godine odlučio da okači kopačke o klin iako je tada imao svega 32 godine.

Bivši igrač Bayerna objavio je autobiografiju u kojoj je govorio o mnogim zanimljivim stvarima koje su mu se desile. Lahm se čak dotakao i fudbalera koji kriju da su homoseksualci i dao im je savjet.

"U svijetu fudbala još uvijek nije atmosfera da će ljudi prihvatiti sve što se dešava. Igrači koji su homoseksualci ne treba da to otkrivaju jer će sigurno biti na meti raznih uvreda i komentara gdje god budu igrali. Ne trebaju to govoriti ni saigračima jer će ih sigurno gledati na drugačiji način", kaže Lahm i nastavlja.

"Ne treba im da trpe žestoke uvrede i dobacivanja s tribina ili bilo gdje. To je teško psihički za svakoga i zbog toga mnogi oni šute i ne žele da se ističu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lahm je uzeo za primjer bivšeg saigrača iz reprezentacije Thomasa Hitzlspergera koji je nakon završetka karijere otkrio da je homoseksualac.

"To je dobra odluka i jasno je da je dobro razmislio o svemu. Mislim da svi tako trebaju jer u fudbalu, ali i cijelom svijetu još uvijek nisu svi otvorenog uma da sve to shvate onako kako bi trebali".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LUFC
LGBT se agresivno nameće u sve pore društva. Glupavi englezi promovišu dugu svako kolo.
12 0
ako1986
Bljak...
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti