Nosit će Bordo dres na proljeće

Kenan Dervišagić ostaje u FK Sarajevo · Saznajemo

Midhat Šljivak

Mladi napadač Kenan Dervišagić (20) ostat će u redovima FK Sarajevo.

Kako saznaje SportSport.ba, rukovodstvo tima sa Koševa neće ovog 20-godišnjeg fudbalera slati na novu posudbu i on će nositi Bordo dres u drugom dijelu sezone u Premijer ligi BiH.

Dervišagić je proteklu polusezonu igrao na posudbi u federalnom prvoligašu Rudaru iz Kaknja i pružao je jako dobre partije.

Ukupno je nastupio u 15 utakmica za klub iz Kaknja, te je upisao šest golova i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dervišagić se sada imati šansu da se pokaže i u dresu aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. Na pirpremama je pružao odlične partije, pa je Vinko Marinović u nedostatku napadačkih opcija odlučio da ga zadrži u timu.

Sarajevo u drugi dio sezone ulazi sa devet bodova prednosti u odnosu na Željezničar, a upravo ova dva tima se sastaju na otvaranju proljetnog dijela sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.