Smajlagić pred novim izazovom: Sve se brzo odigralo, vjerujem da sam napravio pravi potez!

O FK Sarajevo govori biranim riječima

Smajlagić pred novim izazovom: Sve se brzo odigralo, vjerujem da sam napravio pravi potez! · Intervju

S. Mlaćo

Mladi bh. napadač Semir Smajlagić karijeru će nastaviti u redovima višestrukog prvaka Kazahstana, ekipi Astane.

Smajlagić je jučer ovjerio saradnju, a u Astanu stiže iz slovenske Gorice.

Sretan je zbog potpisa, a prvi trofej sa novim klubom tražit će već u meču Super kupa.

Semire, prvo čestitke. Zaista sjajan transfer, mlad si, tek 22 godine, svjestan si da možeš još mnogo napredovati.

"Hvala puno na čestitkama. Nekako se sve brzo odigralo, ali svakako da vjerujem da je ovo pravi potez za mene i moju daljnju karijeru", ističe naš sagovornik na početku razgovora.

Astana uvijek ima visoke ambicije, redovan je učesnik u evropskim takmičenjima. Koje su tvoje ambicije?

Oglasi

"Moje ambicije su da dobro igram i nametnem se stručnom štabu. Nadam se da ćemo ove godine ostvariti što bolji plasman i izboriti plasman u Evropu".

Nakon Premijer lige i Prve lige Slovenije, Kazahstan je izazov više.

"Iz Bosne se zaista teško probiti, pogotovo kao mlad igrač. Uvijek ideš tamo gdje ćeš više igrati, odlazak u Sloveniju je bio pravi potez za mene. Ipak, bit ću Iskren, najljepše mi je bilo u FK Sarajevo".

Sjajan transfer mladog bh. napadača: Semir Smajlagić novi član Astane!

U februaru 2018. godine napustio si FK Sarajevo. Nije bilo prilike za tebe kao mladog igrača i raskinuo saradnju na svoj zahtjev.

Oglasi

"Za Sarajevo me zaista vežu lijepe uspomene. Stvario bi se jednog dana volio vratiti u taj grad i opet zaigrati za FK Sarajevo".

Nosio si dres juniorske reprezentacije BiH, no nije bilo prostora u mladoj reprezentaciji, iako si to po mnogima zaslužio. Sada je san sigurno A reprezentacija.

"Nisam dobio priliku u mladoj reprezentaciji. Nažalost. Nema veze. Stvarno je san jednog dana zaigrati za seniorsku reprezentaciju. Nikad se ne zna, sve je moguće".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oni koji te poznaju kažu da ipak najviše voliš doći u rodni Maglaj. Kakav je Semir van terena, kako uopšte gledaš na budućnost?

"Mimo sporta sam sasvim običan momak. Volim vrijeme provoditi u rodnom Maglaju, sa porodicom, prijateljima i to je ono što me na kraju krajeva stvarno čini sretnim. Za budućnost mi je vodilja fudbal i moja karijera. Želim da izgradim što bolju karijeru i ostavim neki trag u bosanskohercegovačkom sportu", dodao je na kraju razgovora novi član Astane Semir Smajlagić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Nije se hadzija mogao utaliti pa ne valjas
5 14
PRESEDAN
Bravo dečko,neka nama Cmiljanića i sl.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi