Po jedan pogodak u oba poluvremena

Duel rezervista: Zrinjski siguran protiv Olimpika

Samir Mlaćo

Rezervisti Zrinjskog i Olimpika odigrali su danas prijateljsku kao uvertiru za meč prvih timova ova dva kluba.

Zrinjski je zasluženo slavio 2:0, a nakon prvog poluvremena bilo je 1:0. Strijelac je bio za Plemiće u 20. minuti sa 11 metara Miljan Govedarica.

U 53. minuti bilo je 2:0. Slobodan udarac je izveo Filip Arežina i majstorski pogodio. Golman Olimpika nije imao šanse da odbrani ovaj precizni udarac. U 68. minuti stativa je spasila Sarajlije, s obzirom da je Gačić pogodio okvir gola.

Zrinjski je nastavio sa dominacijom, a u 77. minuti udarac Božića brani Ćutahija.

Ostalo je 2:0.

Prijateljska utakmica:

HŠK Zrinjski - FK Olimpik 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Soldo, Ćorluka, Gačić, Krešić, Travaglia, Bošković, Božić, Sahiti, Arežina, Vukoja, Govedarica.

FK Olimpik: Kačavenda, Hiseni, Arnautović, Milović, Ojdanić, Hadžanović, Dedović, Muminović, Cruz, Dervić i Mahmutović  Igrali su još: Ćutahija, Aljić, Maslo, Halilagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.