Norvežanin je već svjetska zvijezda

Raiola je mislio na sve, postoji trik za preuranjeni odlazak Haalanda iz Borussije

Admin Čaušević

Erling Haaland je tek zakoračio u treću životnu deceniju, a već sada je svjetska zvijezda. 

Kada je Haaland potpisivao ugovor s Borussijom Dortmund njegov menadžer Mino Raiola je mislio na svaki mogući detalj.

Naime, Raiola je smislio način koji će primorati Borussiju da Haalanda proda možda i ranije od planiranog.

Kontroverzni menadžer i njemački klub imaju pakt da Norvežanin s novim klubovima može početi pregovarati već ovog ljeta i tražiti transfer, a zauzvrat je iz njegovog ugovora s Borussijom izbačena otkupna klauzula.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussija prolazi kroz ekonomsku i sportsku krizu, plate su smanjivanje već nekoliko puta te klub neće imati izbora nego da proda najbolje igrača, Haalanda i Sancha.

Žuto-crni za mjestom koje vodi u Ligu prvaka kasne ogromnih devet bodova. Izostanak plasmana u elitnog takmičenje bi predstavljao fatalni udarac za Borussiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.