Raiolino novo čudo: Trči 30 metara za 3.7 sekundi, skače više od Ronalda i ljut je kad ne zabije

Slijedi borba za potpis

Raiolino novo čudo: Trči 30 metara za 3.7 sekundi, skače više od Ronalda i ljut je kad ne zabije

A. Čaušević

Mino Raiola je već decenijama među najboljim fudbalskim menadžerima te se pod njegovom zaštitom nalaze neke od najvećih svjetskih zvijezda. 

Naredni igrač na kojem će Raiola uzeti odličnu proviziju je Brian Adjeri Brobbey, 19-godišnjak koji je zabio u svoj evropskom debiju.

Ajax je prije nekoliko dana 1:2 u gostima pobijedio Lille, a pobjednički gol je zabio upravo talentovani ofanzivac koji će kroz nekoliko mjeseci postati slobodan igrač i to u svom debiju u evropskim susretima.

"Šteta je, učinili smo sve da ostane, ali preferira da igra za nekog drugog. Ta priča me umorila, ali to je njegovog pravo", rekao je Marc Overmars.

"Klub je investirao dosta u njega, značajno je napredova. Mislim da bi najbolje za njega bilo da ostane ovdje i da ode kroz nekoliko godina", smatra Erik Ten Hag.

Oglasi

Brobbey je računajući nastupe za sve omladinske selekcije Ajaxa na 103 utakmice postigao 84 gola.

"Naljutim se ako ne postignem gol i ne pričam neko vrijeme, nekad po cijeli dan", kaže ovaj fudbaler koji nosi nadimak Brobbeast (Brobey zvijer op.a.).

Brian Brobbey beats Maignan low to score the 1-2 against ...

"Dobar je nadimak, niko u Ajaxu nije jači od mene", govori fudbaler koji podsjeća na Romelua Lukakua i Erlinga Haalanda.

"Trči 30 metara za 3.7 sekundi, bio je najbrži u Akademiji. S jednom nogom skoči više nego Cristiano Ronaldo", govori njegov bivši trener iz omladinskih selekcija, John Heitinga.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ostaje da se vidi i za koju seniorsku selekciju će nastupati. Igrao je za kadete i juniore Nizozemske, a ima mogućnosti i igranja za Ganu.

Top Komentari

Rigel
De mi reci Causevicu, jesil ti ljut kad ne zabijes?
2 0
lega
Ovakvi nafurani klinci potencijalni u vecini slucajeva propanu umisle da sebi da su zvijezde previse rano
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije