Odlučio da ode

Povratka nije bilo: Čelnici Barcelone jednom rečenicom naljutili i otjerali Luisa Suareza

Endin Čaušević

Luis Suarez je nakon šest mjeseci konačno odlučio da otvori dušu i otkrije šta se sve dešavalo prije njegovog transfera iz Barcelone u Atletico Madrid.

Urugvajac je s dosta uspjeha nosio dres katalonskog kluba, te je ostavio dubok trag u ovom timu. Zbog toga su svi bili šokirani kada su čelnici Barcelone odlučili da ga prodaju Atletico Madridu.

U velikom intervjuu za France Football Suarez je govorio o tom periodu i poručio je da je razočaran što ga se klub odrekao na takav način, te da je on sam namjerno odlučio da karijeru nastavi u Atleticu.

Suarez ima namjeru da pokaže Barceloni da su žestoko pogriješili što su ga prodali, a to je svojim dosadašnjim igrača za madridski klub već uspio da uradi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, iskusni napadač priznao je da ga je pored svega posebno naljutila jedna stvar koju su uradili tadašnji čelnici Barcelone i trener Ronald Koeman.

"Barcelona me otjerala, odnosno to je uradio tadašnji predsjednik. Ono što me najviše naljutilo jeste što su mi rekli da sam star i da više ne mogu da igram na vrhunskom nivou. Koeman je odobrio sve to što su pričali i nije bilo drugog rješenja nego da odem", rekao je Suarez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.