Suarez konačno objasnio zašto je otišao u Atletico Madrid: "Taj transfer sam dogovorio ja, ne klub"

Jasno je šta mu je cilj

Suarez konačno objasnio zašto je otišao u Atletico Madrid: "Taj transfer sam dogovorio ja, ne klub"

E. Čaušević

Fudbalska javnost bila je iznenađena ljetos kada je Barcelona odlučila prodati urugvajskog napadača Luisa Suareza.

Suarez je već nekoliko godina igrao zaista u fantastičnoj formi i zbog toga su svi bili šokirani kada je odlučeno da Barcelona više ne računa na njega. Urugvajac je u suzama napustio katalonski klub i odlučio je da karijeru nastavi u dresu Atletico Madrida.

Ispostavilo se da je to bio fantastičan potez jer Suarez igra zaista sjajno u dresu madriskog kluba. Zbog toga je sigurno da u Barci žale što su ga pustili tako lako i skoro besplatno u redove direktnog rivala za titulu.

Nakon više od pola godine Suarez je odlučio iskreno da progovori o svemu i jasno je koliko mu je teško pao odlazak iz Barcelone, te da je otišao u Atletico kako bi im dokazao da još uvijek može igrati na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Smatram da sam zaslužio veće poštovanje od ljudi u klubu kada je riječ o načinu na koji sam obaviješten da me više ne trebaju. Upravo zbog toga sam se odlučio na dolazak u Atlético kako bih im pokazao da još uvijek mogu igrati na visokom nivou", rekao je Suarez i dodao.

"Niko iz Barcelone nije dogovorio moj transfer u Atlético. To je bila isključivo moja lična odluka, oni nisu ništa znali. Nisu me željeli više u Barci, a smatram da sam u godinama u kojima imam puno pravo da donesem odluku gdje ću nastaviti svoju karijeru".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi