Svestrani nogometaš više od pola godine je bez kluba, a vidjet ćemo hoće li do početka sezone potpisati za neki klub u Premijer ligi ili 1.ligi FBiH.

Bivši veznjak Čelika i Slobode još bez angažmana

Grahovac: Kada ne igrate pola godine svi vas zaborave, kao da nikada niste igrali nogomet

Dino Kurbegović

Čudni su nogometni putevi, ne kažu mnogi da je u nogometu potrebno da imaš dosta sreće, naravno i da igrača posluži zdravlje.

NK Čelik prošle je sezone zbog odluke N/FSBiH ispao iz Premijer lige, jer se u trenutku kada je prekinuto prvenstvo nalazio na poziciji koja vodi u niži rang. Mnogi igrači su nakon toga napustili klub, neki su i ostali na Bilinom polju, a pojedinci su još uvijek bez kluba.

Jedan od igrača koji je nakon tog ispadanja Čelika iz lige još uvijek bez kluba je i 26-godišnji veznjak Vladimir Grahovac. Ovaj nogometaš koji može igrati na svakoj poziciji u veznom redu, marljivo trenira i čeka rasplet oko nastavka karijere.

Nekih ponuda je bilo, ali ovaj nogometaš još uvijek je slobodan igrač, a pravo je čudo kako nijedna ekipa iz Premijer lige u svoje redove nije dovela igrača, koji može igrati na nekoliko pozicija i ima veliki broj utakmica odigranih u Premijer ligi.

"Bilo je ponuda nakon što sam postao slobodan igrač, zvali su neki i iz inostranstva, nekoliko klubova iz naše lige, a ja na kraju nisam nigdje igrao pola sezone. Znate kako je kada ne igrate pola godine isto da nikada niste igrali. Ja sam zdrav, spreman, treniram svaki dan i iskreno se nadam da će se nešto završiti u narednom periodu. Motiviran sam da se i dalje dokazujem i pokažem da imam kvalitete", kazao je u kratkoj izjavi za naš portal Vladimir Grahovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vladimir Grahovac svoju karijeru je počeo u zeničkom Tempo Sportu, da bi u kadetima prešao u NK Čelik. Nakon što je debitovao i igrao za prvi tim slijedi odlazak u tuzlansku Slobodu, gdje je proveo dvije sezone. Nakon toga slijedi povratak u Čelik, te još dvije sezone na Bilinom polju, gdje je bio standardan igrač.

U Premijer ligi BiH odigrao je 140 utakmica u dresu Čelika i Slobode, dok je upisao i jedan nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu u dresu Slobode. Za mladu reprezentaciju BiH odigrao je dvije utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.