Dvojica bivših omladinaca Čelika pojačali Crikvenicu
Bivši omladinac Čelika došao je u Crikvenicu, kojoj će pokušati pomoći da uđe u 2.HNL

Mašić i Muslić karijeru nastavljaju u Hrvatskoj

Dvojica bivših omladinaca Čelika pojačali Crikvenicu

D. Kurbegović

Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja raskinuo je ugovore s nekoliko igrača u ovom prelaznom roku, jedan od takvih koji je imao ugovor do ljeta, ali je sporazumno raskinuo ugovor s klubom je i napadač Amir Mašić.


Ovaj 23-godišnji napadač svoju karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, a kao najbolji strijelac omladinske lige prešao je u češku Jihlavu. Pored ovog kluba nastupao je još za Tatran Prešov, a krajem 2019. godine došao je u Kakanj, te potpisao za Mladost.

Mašić je u prvom dijelu sezone upisao sedam nastupa za tim iz Kaknja, ali se nije upisivao u listu strijelaca. Novi klub ovog napadača bit će Crikvenica, prvoplasirani tim 3. HNL grupa Zapad. Mašić dolazi kao pojačanje u napadu u ekipu koja naredne sezone želi igrati u 2.HNL.

Osim Mašića, Crikvenica je dovela i 19-godišnjeg stopera iz NK Čelik, Amera Muslića. Ovaj defanzivac počeo je pripreme sa Zeničanima, ali se ipak odlučio prihvatiti ponudu Crikvenice, te će za ovaj klub nastupati u drugom dijelu sezone.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarunBajram1998
Sretno Maške!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi