Ništa novo po pitanju povratka publike na premijerligaške stadione

Vremena sve manje, drugi dio sezone se nastavlja za vikend

Ništa novo po pitanju povratka publike na premijerligaške stadione

S. Mlaćo

Drugi dio sezone u Premijer ligi naše zemlje igra se već za vikend.

Od povratka publike bar za sada nema ništa.

"Sad zasad ništa konkretno, odnosno kako sada stvari stoje promjena po tom pitanju na početku drugog dijela sezone neće biti. Vidjet ćeno da li će se šta desiti u ovih par dana, ali sad zasad je tako. Mi smatramo da ima prostora za povratak publike, pogotovo po našem prijedlogu, ali nismo ti koji imaju završnu riječ", otkrio nam je naš izvor iz Saveza.

Nogometni savez naše zemlje uputio je pisanu molbu Institutu za javno zdravstvo RS, te Ministarstvu zdravstva FBiH, no odgovora za sada nema.

U navedenoj molbi stoji da ne bi bilo dozvoljeno prisustvo gostujućoih navijača, te da bi gledaoci bili smješteni na tribinama sa sjedećim mjestima.

Ukupan broj gledaoca na jednoj tribini bio bi 10 % od kapaciteta te tribine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na stadionima bi bili otvoreni svi ulazi da se izbjegnu gužve, a ne bi bilo fizičkog kontakta među gledaocima.

Podsjetimo, prvog kola nastavka sezone se između ostalih igra i najveći bh. derbi u kojem će Željezničar u ponedjeljak sa početkom u 17:30 sati ugostiti FK Sarajevo na Grbavici.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laola
Šeraniću i Čerkezu hebem vas škrbave. Mogu dudlane kablova ne može sport. Fuj
13 0
Celtic
Pa i bez virusa tribine nisu bile pune, a Turbo Folk zadimljeni kafići sa 100 ljudi u njima mogu. Hebeš ti tu logiku.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi