Misimović i Petev o Lovriću: Zanimljiv igrač, nema pasoš, pa za mart nije opcija

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine želi Hrvatskoj uzeti najboljeg strijelca HNL-a, informacija je koja se pojavila u hrvatskim medijima.

Kako se bliži dan kada će novi selektor našeg nacionalnog tima Ivaylo Petev objaviti svoj prvi spisak, tako se i sve više fudbalera povezuje s našim nacionalnim timom.

A, jedan od njih je i Kristijan Lovrić, krilni fudbaler najprijatnijeg iznenađenja dosadašnjeg dijela HNL-a, Gorice, koji sa 14 postignutih pogodaka predvodi listu strijelaca elitnog ranga takmičenja u Hrvatskoj.

Tamošnji mediji su objavili da BiH želi Hrvatskoj uzeti Lovrića, a tragom tih informacija kontaktirali smo Peteva, koji nam je kratko rekao:

"Dobar igrač, interesantan, ali nema bosanskohercegovački pasoš".

Kontaktirali smo i Zvjezdana Misimovića koji u posljednje vrijeme radi "rudarski posao" po pitanju "vrbovanja" igrača koji se na bilo koji način mogu povezati sa Bosnom i Hercegovinom. "Završio" je Misimović Ahmedhodžića i Hadžikadunića, a naredna misija mu je pod bosanskohercegovačku zastavu dovesti i Armina Gigovića. Za Lovrića je za SportSport.ba istakao:

"Nema državljanstvo, tako da za mart zbog toga nije opcija. Nama je svaki kvalitetan igrač zanimljiv, bez obzira gdje igra. Naše je da se borimo za svakog igrača".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.