Joldić i Berberović o sarajevskom derbiju

"Realno kada sad pogledaš derbi Sarajeva i Želje sve su igrači sa strane, nema više tog naboja"

Endin Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se konačno nakon više od dva mjeseca pauze, a već u prvom kolu drugog dijela sezone nas očekuje veliki derbi između Željezničara i Sarajeva.

Meč vječnih rivala igra se u ponedjeljak na Grbavici od 17:30 i sigurno je da nas očekuje mnogo uzbuđenja kako smo već i navikli u duelima sarajevskih klubova.

Pred derbi Željezničara i Sarajeva u novoj epizodi SportSport.ba podcasta "Moja garaža - moja pravila" gostovali su nekadašnji fudbaleri sarajevskih timova Omer Joldić i Džemal Berberović.

Prvi je o tome govorio Berberović koji je ponikao u dresu Sarajeva, te je odigrao veliki broj derbija protiv Željezničara.

"To je specifična utakmica. Odigrao sam dosta derbija, sjećanja su najbolja u onim koje pobjediš. Najdraži su ona 4:1 na Koševu i onaj za titulu kada je trener bio Meho Kodro i kada smo slavili 2:1 na Grbavici. Najmrži? Sjećam se tih dosta derbija, najviše mi je krivo derbija kada smo izgubili na Koševu kada je Kajtaz zabio iz slobodnjaka gdje smo bili bolji, a izgubili smo. Emocije u derbiju? Ma, to se ne može opisati kada debituješ sa 16 godina na Grbavici u derbiju gdje je Željo bio dominantan na Grbavici i to je ta ekipa koja je harala", rekao je Berberović i osvrnuo se na to kakav je derbi danas.

"Realno kada sad pogledaš derbi Sarajeva i Želje sve su igrači sa strane, nema tog naboja i lakše je kada si došao iz Doboj Kaknja u Sarajevo ili Želju", dodao je Berberović.

Zatim Joldić se osvrnuo na to kako je njemu bilo igrati derbi protiv Sarajeva kada je na ljeto 2000. godine stigao u Željezničar iz tuzlanske Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mogu se nadovezati na Džeminu priču. Moj prvi derbi je bio na Grbavici u oktobru 2000. godine kada smo pobijedili 1:0 golom Senada Žerića. Ja ne mogu zamisliti kako je Hadisu Zubanoviću bio osjećaj kada je dao gol. Dijete Željezničara, voli klub i u onakvom ambijentu zabije taj gol. Njemu nije ispunjen dječački san da je mogao birati mogao je samo izabrati takav scenario u fudbalu", kaže Joldić i dodaje.

"Definitivno što se tiče derbija da podvučem, bude tih poštapalica i zezancija, ali između nas igrača uopšte nema mržnje".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.