Poljak želi dvojno državljanstvo

Piotr Zielinski podnio zahtjev za italijansko državljanstvo

E. Škorić

Nogometaš Napolija položit će ispit za jezik B2 koji mu je potreban da dobije državljanstvo zemlje u kojoj igra i živi već 10 godina.

Poljski reprezentativac uskoro će dobiti dijete i želi da ima dvojno državljanstvo. Nakon što položi ispit iz B2 jezika na Univerzietu u Napulju, dobit će potrebne dokumente.

Zielinski je glavni igrač Napolija ove sezone. Poljski predstavnik nastupio je u 31 utakmici u svim takmičenjima u kojima je postigao sedam golova i zabilježio pet asistencija.

U avgustu prošle godine produžio je ugovor s Napolijem do kraja sezone 2023/2024. Poljak će zaraditi tri miliona eura za sezonu, a ugovor je uključivao i otkupnu klauzulu od 100 miliona eura.

Na Apeninskom poluotoku igra od ljeta 2011. godine. Prvo ga je doveo Udinese iz Lubina za samo 100.000 eura, a onda je prodan Napoliju za čak 16 miliona eura 2016. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.