Bitna pobjeda Topnika

Arsenal gubio na King Poweru, pa na kraju slavio

Edmir Škorić
Teme:

U zanimljivom duelu 26. kola engleskog Premiershipa Leicester je ugostio Arsenal, koji je nakon preokreta došao do pobjede (3:1).

S Arsenalom se ove sezone nikad ne zna kada će razočarati ili impresionirati, a danas je na red došlo ovo drugo, mada sam početak nije bio obećavajući po navijače kluba iz sjevernog Londona.

Već u šestoj minuti je Tielemans kao voz prošao po strani, ušao u šesnaesterac i pogodio suprotni ugao gola Lena za 1:0

Do kraja prvog dijela Arsenal dolazi do preokreta. U 39. minuti Willian je ubacio, a David Luiz glavom pogodio za 1:1, da bi u nadoknadi prvog dijela Ndidija lopta pogodila u ruku i dosuđen je penal koji u gol pretvara Lacazette.

U sedmoj minuti nastavka Arsenal uz malo sreće dolazi do 3:1 i u konačnici do pobjede. Pepe je postigao nikad lakši gol nakon što mu se lopta odbila ispred praznog gola domaćeg tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester ostaje reći s 49 bodova, Aresnal se popeo na deveto mjesto sa 36 bodova i pokušat će svim silama da se do kraja sezone ipak domogne pozicija koje vode u Evropu.

Uz ovaj duel, danas od 13 sati igrali su i Crystal Palace i Fulham, ali taj mali londonski derbi završen je bez golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.