FOTO - EPA

Tri boda od mogućih 24

Fonsecina Roma protiv velikana kao amaterska družina

Adnan Beganović

Još jedan derbi i ništa novo. Roma pod vodstvom Paula Fonsece jednostavno ne može dobiti "veliku" utakmicu i samo zahvaljujući pobjedama protiv "malih" ekipa još uvijek je u borbi za Ligu prvaka.

U derbiju 24. kola Serije A Roma je sinoć pretrpjela domaći poraz u duelu sa Milanom, pa je s obzirom na pobjedu Atalante pala na 5. mjesto tabele koje ne vodi u Ligu prvaka.

Razočarani su navijači, ali i mediji naklonjeni rimskom klubu jer Roma koju vodi Paulo Fonseca još uvijek nije pobijedila u derbiju.

Odigrala je Roma u dosadašnjem dijelu prvenstva osam utakmica sa Interom, Milanom, Juventusom, Atalantom, Napolijem i Lacijom i od mogućih 24 boda osvojila je samo tri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Remizirala je Roma sa Milanom, Juventusom i Interom, dok je poražena od Milana, Juventusa, Napolija, Atalante i Lazija, a o lošim predstavama protiv "velikih" klubova sinoć je govorio i Fonseca.

"Protiv velikih nam uvijek nešto nedostaje, ne možemo pobjeći od ove istine. Ako ne pobijedimo protiv velikih imena, bit će teško ići u Ligu prvaka. Ne možemo pobijediti. Moramo se poboljšati", istakao je Fonseca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.